תקשורת מקרבת

  1. קבעו זמן לשוחח
    במהלך השגרה המעייפת של חיי היום-יום, עם העבודה והילדים, קשה מאוד לתחזק הקשבה הנדרשת כדי לקיים תקשורת נעימה ורגועה. חשוב שנקדיש את הזמן כדי לדבר במקם נעים ופנוי מהסחות דעת.

כדאי לקבוע 10 דקות בבוקר או בערב בהם אנו משתפים בחוויותינו, מדברים על רגשותינו ומביעים את הצרכים שלנו אחת בפני השני (או כל שילוב אחר). מדהים לגלות כמה שיחה קצרה באווירה רגועה מדי יום יכולה לעשות שינוי גדול.

  1. הקשיבו באופן פעיל זו לזה
    הקפידו להשיב אחד לדברי השני, ולחזור מדי פעם על דבריו כדי שיידע שהם נשמעו. בעולם של מסכים, הקפידו לשמור על קשר עין ולהרים את הראש כשמדברים! הקשבה פעילה היא כלי חשוב שנותן לצד השני את התחושה שדבריו נשמעים ומתקבלים.
  2. קחו נשימה עמוקה, הכו בברזל בעודו קר
    נדמה לכם שנאמר לכם משהו מעליב? הצרכים שלכם לא באים לידי ביטוי? לפני שמרימים את הקול או מאבדים שליטה, כדאי לנשום רגע ולבחון את הדברים היטב. כמעט כל צורך רגשי יכול להיות מובן ולקבל מענה אם רק נגיד אותו ביושר, בכבוד, בהבנה ובלי רצון לפגוע ולנקום.

"הכו בברזל בעודו קר". מומלץ להמתין לרגע בו ניתן לקיים שיחה זוגית, רגע בו מתאפשרת הקשבה אמיתית ואפשר להביע את הרגשות באופן שקול. התגובה של הצד השני גם תהייה הרבה יותר רגועה ומבינה.

  1. צריכים לדבר? בדקו שיש עם מי לדבר
    כאשר הצד השני שלך טרוד בעניינים אחרים, עמוס במחשבות או מוצף רגשית, לא בטוח שניתן לשוחח עימו בצורה שתפיק תועלת לכל הצדדים. לכן, כדאי תמיד להתחיל שיחה בבדיקה או בשאלה – "אפשר לדבר איתך רגע?", "יש לך כוחות להקשיב?". כאשר הצד השני פנוי וקשוב, התקשורת תהיה הרבה יותר רגועה, מכבדת ומבינה.

בשורה התחתונה – תקשורת היא המפתח לחברות, לזוגיות ולנישואים

יולנדה בוסקילה

יולנדה בוסקילה

יועצת זוגית, מינית ומגשרת. בוגרת לימודי ייעוץ זוגי מיני וגישור מטעם מכללת פתרונות.​

לייעוץ ללא עלות אנא השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם

דילוג לתוכן